Hoe werkt het?

Inleiding

Passief Bouwblok

Het Passief Bouwblok is een bouwsysteem waarmee u zeer snel en efficiënt kunt bouwen, en in vergelijking met traditionele bouwmethodes ook nog gemakkelijker en voordeliger.  Het bouwsysteem bestaat in tegenstelling tot wat veel mensen denken al langere tijd en is ook wel bekend als  het ICF Bouwsysteem (Insulated Concrete Forms).

De Passief Bouwblokken welke in Nederland geproduceerd worden en uit voorraad leverbaar zijn laten zich snél en gemakkelijk stapelen, vallen zeer precies in elkaar zodat koudebruggen worden uitgesloten en geven een grote mate van ontwerpvrijheid, ook omdat er wanneer nodig, zeer eenvoudig een wapening in aangebracht kan worden.

Het Passief Bouwblok is verkrijgbaar in twee diktes ; 400mm met een Rc 9.0 en een dikte van 330mm met een Rc 6,7  de opbouw van de blokken bestaat uit twee delen welke met kunststof verbinders stevig aan elkaar verbonden zijn.

Het buitenste deel Van het Passief Bouwblok bestaat uit 200 of 130mm Neopor en het binnenste deel uit 60mm Neopor waartussen het beton gestort wordt, deze tussenruimte is 140mm zodat ook een betonwand van 140mm dik ontstaat.

Het Passief Bouwblok onderscheidt zich doordat het blok vér doorontwikkeld is, zo is het blok omkeerbaar waardoor het snijverlies minimaal is, dit geldt ook voor de binnen en buitenhoeken. De blokken kunnen eenvoudig, snel en zonder rommel met een smeltdraad op maat gemaakt worden.

Er zijn verder geen losse onderdelen benodigd bij het stapelen van de wanden

De hoogte van het blok is 245mm waardoor bij een laag van 11 blokken hoog in de binnenruimte eenvoudig een plafond-hoogte van 2600mm overblijft.

Voor het gebruik ter hoogte van de verdiepingsvloeren zijn pasblokken van 200 en 45mm hoog leverbaar, zodat zonder onderbreking doorgestapeld kan worden op de verdieping(en)

De verbinders zijn zodanig aangebracht dat leiding-werk nog op elke gewenste manier aangebracht kan worden, hiervoor is een speciaal smelt-apparaat verkrijgbaar / te huur.

Wanneer voor het eerst met het Passief Bouwblok gewerkt wordt, is er bij de start van het stapelen een medewerker van Passief Bouwblok aanwezig om te zorgen voor een goed en strak eindresultaat !

Voor de afwerking van de gevel geeft Passief Bouwblok u een uitgebreide keuzemogelijkheid met o.a. stucwerk, steenstrips, maar ook een gevelbekleding met hout of plaatmateriaal  behoort tot de mogelijkheden. Passief Bouwblok heeft met meerdere producenten goede en heldere afspraken over een afwerking met een verzekerde garantie.

Lees meer

Hulpmaterialen

Benodigdheden voor het bouwen met het Passief Bouwblok

► Smetkoord voor het markeren van een rechte lijn tbv de startprofielen

► Spanhulsjes 6x40mm voor het vastmaken van de startprofielen 4st per profiel

► Multi-monti / Betonschroeven 6×60  4 st. per schoor

► Strookjes Multiplex 18mm dik  L. 2440mm  Br. 40mm – tpv de Schoren   

► Schroeven 6×140  door de schoren//60mm Neopor// in het multiplex           

► EPS Tafelsnijder / Smeltbak (te huur bij Passief Bouwblok )

► PU010 Isolatielijm 

► FM310 purschuim

► Tyraps 450mm

 

Desgewenst kunnen wij bovenstaande materialen meeleveren met onze Passief Bouwblokken

Verder nodig; boorhamer, waterpas, merkstift /potlood, rolmaat, handzaag, (lang) meetlint, haakse slijper of blikschaar, Hout ( SLS 38x140mm ) tbv de kozijn-sparingen

Lees meer

Afwerking

De afwerkingsmogelijkheden van de blokken zijn eindeloos, er is van alles mogelijk.

Stucwerk, steenstrips, maar ook een gevelbekleding met hout of plaatmateriaal  behoort tot de mogelijkheden, informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden !

Passief Bouwblok heeft met meerdere producenten goede en heldere afspraken over een afwerking met een verzekerde garantie.

Lees meer

Voordelen

Snel en efficiënt bouwen

Comfortabel wonen, zowel s’ nachts als overdag.

Lees meer

Producten

Het Passief Bouwblok is verkrijgbaar in twee diktes ; 400mm met een Rc 9.0 en een dikte van 330mm met een Rc 6,7

De 330mm blokken worden vaak gebruikt voor een bijgebouw of bijvoorbeeld voor een recreatiewoning.

De opbouw van beide blokken bestaat uit twee delen welke met kunststof verbinders stevig aan elkaar verbonden zijn.

Het buitenste deel Van het Passief Bouwblok bestaat uit 200 of 130mm Neopor en het binnenste deel uit 60mm Neopor waartussen het beton gestort wordt, deze tussenruimte is 140mm zodat ook een betonwand van 140mm dik ontstaat.

Passief Bouwblok is naast leverancier ook zelf de producent en alle blokken en toebehoren zijn uit voorraad leverbaar !

Lees meer