foto1

Passief Bouwblok is een ETA gecertificeerd bouwsysteem waarmee zeer snel en efficiënt gebouwd  kan worden. In vergelijking met traditionele bouwmethodes zelfs gemakkelijker! Het bouwsysteem bestaat al tientallen jaren (met name in België en Duitsland erg populair) en is  ook wel bekend als ICF (Insulated Concrete Forms).

Passief Bouwblokken worden in Nederland geproduceerd en zijn veelal uit voorraad leverbaar

foto2

Passief Bouwblokken zijn verkrijgbaar in twee diktes:

-400 mm met een RC-Waarde van 9.0; en

-330 mm met een RC-Waarde van 6.7.

De opbouw van de Passief Bouwblokken bestaat uit twee delen welke met kunststof verbinders stevig aan elkaar verbonden zijn. Het buitenste deel bestaat uit 200 of 130mm Neopor. Het binnenste deel uit 60mm Neopor. Ertussen wordt het beton gestort. De tussenruimte is 140mm dik, zodat er een geïsoleerde betonwand ontstaat van 140mm dik.

De hoogte van de Passief Bouwblokken is 245mm. Bij een laag van 11 blokken is in de binnenruimte een plafondhoogte van 2600mm realiseerbaar zonder snijverlies.

foto3

Passief Bouwblok onderscheidt zich doordat het systeem doorontwikkeld is. Zo zijn de blokken om-keerbaar, zodat snijverlies minimaal is. De blokken kunnen eenvoudig en snel met een smeltbak en draad op maat gemaakt worden. De kunststof verbinders zijn zo aangebracht, dat leidingwerk nog op elke gewenste manier aan-gebracht kan worden. Hiervoor is een speciale smelter verkrijgbaar. Voor het gebruik ter hoogte van de verdiepings-vloeren zijn pasblokken van 200 en 45mm hoog leverbaar, zodat zonder onderbreking doorgestapeld kan worden op een verdieping. Voor de afwerking van de gevel is er een uitgebreide keuzemogelijkheid; stucwerk, steenstrips, maar ook hout of plaatmateriaal behoort tot de mogelijkheden. Wanneer er voor het eerst met Passief Bouwblokken gewerkt wordt, is er bij de start van het stapelen van de blokken een medewerker van Passief Bouwblok beschikbaar om te zorgen voor de juiste begeleiding.